تعمیر بیس باند آیفون و علائم خرابی بیس باند آیفون

مرکز تخصصی تعمیرات موبایل در تهران

دوشنبه ۰۷ آبان ۰۳

تعمیر بیس باند آیفون و علائم خرابی بیس باند آیفون

۱ بازديد

تعمیر بیس باند آیفون

تعمیر بیس باند آیفون و دلایل خرابی آیسی بیسباند و علائم سوختن بیس باند را در این صفحه کامل توضیح داده‌ایم، توصیه می‌کنیم تا انتها با ما همراه باشید.

بیس باند چیست؟

پردازنده یا cpu بیسباند برای سنتز یا تجزیه و تحلیل و رمز گشایی سیگنال بیسباند استفاده می‌شود. به طور خاص، هنگام ارسال سیگنال صوتی به صورت اطلاعات کامپایل شده به پردازنده بیسباند ارسال و توسط آن این کدها تجزیه و تحلیل و معنی پیدا می‌کند. همچنین مسئول جمع‌آوری اطلاعات آدرس‌هایی مانند، شماره تلفن، آدرس وب سایت، اطلاعات متنی به صورت پیام کوتاه و اطلاعات تصویری است.

Cpu بیسباند که به عنوان واحد پردازش بیسباند نیز شناخته می‌شود، نوعی ریز پردازنده است که برای مدیریت و کنترل سیگنال‌های سیستم‌های ارتباطی، به ویژه در موبایل و سایر دستگاه‌های بی سیم استفاده می‌شود. بیسباند در عملکردهای مختلف ارتباطی مانند تولید سیگنال، مدولاسیون و دمدولاسیون و همچنین در اجرای پروتکل‌های انتقال داده نقش مهمی دارد. Cpu بیسباند وظایف مربوط به صدا، داده، انتقال ویدئو را انجام می‌دهد و برای اطمینال از ارتباط موثر و کارآمد از طریق شبکه‌های بی سیم ضروری هستند.

کار Baseband در گوشی آیفون پردازش سیگنال، تصحیح و مدیریت خطا، مدیریت پروتکل‌های ارتباطی مختلف است که یک یکپارچکی بین سایر اجزای گوشی آیفون را در ارتباطات تنظیم می‌کند.

وظیفه آیسی بیسباند چیست؟

وظیفه CPU بیس باند تجزیه و تحلیل سیگنال دریافتی و رمزگشایی آن است. هنگام انتقال سیگنال بیسباند، سیگنال صوتی را به یک کد رمزنگاری می‌کند. و هنگام دریافت سیگنال، کد را به سیگنال صوتی رمزگشایی می‌کند.

پردازنده بیسباند نوعی Soc با یکپارچگی پیچیده است. Cpu بیسباند از چندین استاندارد شبکه پشتیبانی می‌کنند، به عنوان مثال تمام استانداردهای شبکه تلفن همراه و بی‌سیم روی یک CPU بیسباند پشتیبانی می‌شوند. از جمله شبکه‌های آنتن ۲G، ۳G، ۴G و ۵G و وای‌فای. در سراسر جهان ساختار اصلی اکثر Cpu بیسباند از یک ریز پردازنده و و یک پردازنده سیگنال دیجیتال تشکیل شده است.

ریز پردازنده مرکز کنترل کل تراشه است که بیشتر بر پایه معماری ARM ساخته شده‌اند، در حالی که زیر سیستم DSP وظیفه پردازش بیسباند را بر عهده دارد.

پردازنده بیسباند موجود در موبایل را می‌توان به عنوان یک تراشه SOC پیچیده با عملکردهای مختلف دانست که وظیفه هر قسمتی از طریق ریز پردازنده پیکربندی و هماهنگ می‌شود.

بیسباند آیفون علاوه بر بخش آنتن دهی، خطاها را مدیریت می‌کند و از پایبندی به پروتکل‌های ارتباطی، رمز گشایی سیگنال‌های دریافتی برای استخراج اطلاعات و آماده سازی سیگنال‌های خروجی برای انتقال کارآمد کارایی دارد.

آیسی بیسباند را می‌توان ماژول ارتباطی تعریف کرد. این شامل یک سیستم ارتباطی است. معمولا برای کنترل رویه‌های ارتباطی آیفون، ارتباطات تلفنی، ارتباطات بی سیم وای‌فای و همچنین بلوتوث استفاده می‌شود.

Baseband تمام عملکرد‌هایی که نیاز به آنتن دارد را مدیریت می‌کند. CPU Baceband دارای رم و سیستم عامل خود در فلش NOR است که جدا از منابع هسته ARM است. وای‌فای و بلوتوث توسط CPU اصلی مدیریت می‌شوند، اگر چه بیس بایند آدرس‌های MAC خود را در NVRAM ذخیره می‌کند.

همه آیفون‌ها دارای یک CPU Baseband هستند و بیسباند آیفون در اصل یک مودم برای گوشی اپل است. به طور خاص، خود آیسی بیس باند شامل نرم‌افزار سطح پایین است که روی سخت‌افزار مودم آیفون اجرا می‌شود. ترکیب این آیسی بیس باند و نرم‌افزار به آیفون شما اجازه می‌دهد تا برای ارسال و دریافت اطلاعات، تماس‌های تلفنی و اتصال به یک مودم دیگر را برای گوشی فراهم می‌کند.

نمای کلی ساختار بیس باند

پردازنده بیسباند را می‌توان به پنج بلوک فرعی تقسیم کرد: پردازنده CPU، کد کننده کانال، پردازنده سیگنال دیجیتال، مودم و ماژول رابط.

پردازنده CPU: کنترل و مدیریت کل گوشی موبایل، از جمله کنترل زمان‌بندی، کنترل سیستم دیجیتال، کنترل RF، کنترل صرفه جوبی در انرژِی و کنترل رابط انسان و ماشین.

بیس باند آیفون
 

آیسی بیس باند چگونه در گوشی آیفون کار می‌کند؟

بهتر است این را بدانید که بیس باند یکی از پیچیده‌ترین قطعات در دستگاه‌های ارتباطی و همچنین گوشی آیفون است. این قطعه در واقع همان مودم در دستگاه اپل است که کار پردازش در میان شبکه‌های مخابراتی و وای‌فای را به وسیله فرکانس‌هایی که برای آن تعریف شده است انجام می‌دهد. این قطعه علاوه در گوشی اپل در دستگاه‌های اندرویدی هم به کار گرفته شده است که عملکرد آن‌ها کمی متفاوت است.

CPU بیسباند آیفون یکی از مهم‌ترین قطعات در گوشی آیفون است. شرکت اپل آیسی Baseband را به صورت منحصر به فرد در آیفون قرار داده است و به صورت کد نگاری شده هر آیسی baseband برای یک آیفون است. و در صورت خراب شدن بیس باند گوشی شما دچار ضعف آنتن، No Service و Searching خواهد شد.

شرکت اپل، پردازنده اصلی، آیسی بیسباند، اثر انگشت، فیس آیدی، آیسی ایپرام را طوری طراحی کرده است که در خرابی صورت هر کدام از این قطعات، دیگر قابل تعویض نیستند. که مهم‌ترین این قطعات بعد از پردازنده اصلی، آیسی baseband است که در صورت خرابی، تعمیر بیس باند آیفون غیر ممکن خواهد شد.

عدم نمایش Imei و ارتباط با خرابی بیس باند آیفون

شرکت اپل به دلیل بالا بردن امنیت، کاری کرده است که Imei آیفون قابل تعویض نباشد. به زبان ساده قسمتی از Imei را به صورت کدنگاری شده داخل آیسی بیسباند قرار داده است. تا هیچ شرکت و شخصی نتواند Imie آن را تغییر دهد. یکی از خوبی‌های این کار این است که زمانی که گوشی شما به سرقت رفت، هیچ شخصی نمی‌تواند با تغییر Imei آیفون از گوشی شما استفاده کند.

روش تست خرابی بیس باند آیفون

یکی از روش‌های تست خرابی بیس باند و علائم مشکل بیسباند، بررسی نمایش iMEI است. زمانی که baseband گوشی شما با مشکل روبرو شود نه داخل تنظیمات Imei نمایش داده خواهد شد و نه زمانی که در شماره‌گیر تماس کد *#۰۶# را بزنید شماره Imei نمایش داده نخواهد شد. عدم نمایش Imei دلیل بر خرابی بیس باند آیفون شما نیست و در صورت تعمیر بیس باند آیفون این مشکل برطرف خواهد شد.

iphone baseband repair 9
 

چگونه مشکل بیس باند آیفون را چک کنم؟

برای بررسی مشکل بیس باند آیفون یا Modem Firmware باید وارد بخش Settings شوید، به بخش General بروید و روی About ضربه بزنید.

در مقابل Modem Firmware یک شناسه وجود دارد که در صورت داشتن مشکل آیسی بیس باند، ممکن است این شناسه را به شما نمایش ندهد. در مواردی که CPU بیسباند قطعی با به اصطلاح قلع مردگی یا لحیم سردی داشته باشد ممکن است گاهی با نمایش و عدم نمایش شناسه Baseband در تنظیمات روبرو شوید.

بیس باند چیست

دلایل خرابی بیس باند آیفون

دلایل خرابی بیس باند آیفون معمولا به دلیل ضربه خوردگی و اتصالی بر اثر آب خوردگی ایجاد خواهد شد. زمان خراب شدن آیسی بیس باند، ایراد به صورت ضعف آنتن، Serching، No Service ظاهر خواهد شد.اکثر مشتریان می‌گویند که گوشی من ضربه نخورده است چرا آنتن آیفون من ضعیف شده یا کلا آنتن ندارم؟

با یک مثال باید بگوییم که ایراد آنتن آیفون یا خراب شدن بیس باند، همان لحظه بعد از ضربه خوردن بوجود نمی‌آید. ممکن است گوشی آیفون شما امروز ضربه بخورد و تا یکی دو ماه از آن استفاده کنید، بعد از حدود دو ماه استفاده با سرد و گرم شدن آیسی بیسباند که ضربه خورده است دچار قلع مردگی خواهد شد و ایراد No Service، Searching و آنتن ظاهر خواهد شد. در مواقعی که آنتن گوشی شما با مشکل بیس باند آیفون ظاهر شود، معمولا شماره iMEI به شما نمایش داده نخواهد شد. و اگر گوشی را Erase را ریستور کنید دستگاه روی منو راه‌اندازی باقی می‌ماند و باعث اکتیو نشدن گوشی آیفون خواهد شد.

علائم خرابی بیس باند و مشکل No Service

زمانی که مشکل No Service و آنتن دهی در گوشی شما به وجود آید، دستگاه شما اگر سیم کارت داخلش باشد روی حالت Searching خواهد رفت و بعد از آن اگر آنتن را پیدا نکند به صورت No Service خواهد شد. البته مشکل No Service گوشی آیفون همیشه به خاطر مشکل در Baseband نیست و ممکن است خود طبقات آیفون یا بلوک آنتن در برد اصلی ایراد پیدا کرده باشد که قطعات زیادی شامل بخش آنتن دهی آیفون خواهد شد که پیدا کردن ایراد کاری بسیار تخصصی است و نیاز به مهارت و تجربه بالایی در کار تعمیرات آیفون نیاز است.

پیغام Cellular Issue در آنتن گوشی آیفون

در مدل‌های جدید داخل منو تنظیمات در بخش About اروری با نام Cellular Issue نمایان خواهد شد که به معنی مشکل در بخش آنتن و ایراد در بیس باند آیفون است. در واقع زمانی که مشکل No Service و Searching و آنتن دهی در گوشی اپل ایجاد شود این پیغام ممکن است داخل منو تنظیمات ظاهر شود.

روش تست خرابی بیس باند آیفون

تعویض بیس باند آیفون، آیا بیس باند قابل تعویض است؟

همانطور که در بالاتر گفتیم، اپل پردازنده سری A، Cpu بیسباند، آی سی ایپرام را داخل گوشی آیفون به صورت هماهنگ شده با هم و یونیک قرار داده است و در صورت خرابی هر کدام از این چند قطعه، به خصوص خراب شدن بیس باند آیفون امکان تعویض وجود ندارد. و باید برد دستگاه به صورت کامل تعویض شود.

تعمیر بیس باند آیفون به صورت نرم‌افزاری

معمولا زمانی که بخش بیسباند آیفون و به طور کلی مشکل آنتن در گوشی بوجود بیاید بخش نرم‌افزار خیلی تاثیر گذار نیست، اما بهتر است قبل از اقدام به تعمیر بیس باند آیفون یک بار تنظیمات شبکه را ریست کنید.

برای ریست کردن تنظیمات شبکه آیفون وارد منو Settings شوید، بخش General و روی Transfer or Reset iPhone ضربه بزنید و سپس با زدن Reset روی Reset Network Settings ضربه بزنید. با انجام Reset Network تنظیمات شبکه گوشی شما به حالت کارخانه باز خواهد گشت که ممکن است مشکل آنتن گوشی آیفون با این کار رفع شود.

چگونه مشکل بیس باند آیفون را چک کنم

مراحل سخت‌افزاری تعمیر بیس باند آیفون

بعد از ارسال گوشی خود با مشکل بیس باند به مجموعه موبایل فیکس کمپانی، همکاران ما مجدد روی بخش نرم‌افزار به صورت تخصصی کار می‌کنند، اگر مشکل آنتن و بیسباند برطرف نشد روی بخش سخت‌افزار شروع به کار خواهند کرد.

تعمیر بیس باند آیفون  و پیدا کردن مشکل آنتن دهی آیفون یکی از سخت‌ترین کارها در تعمیرات آیفون است. و بهتر است بابت تعمیر آنتن‌دهی آیفون گوشی خود را به هر جا و تعمیرگاهی که می‌بینید نسپارید، یک اشتباه در تعمیر باعث خرابی بیس باند و بلا استفاده شدن گوشی خواهد شد.

تا آیفون ایکس کار تعمیرات آیفون کمی ساده بود. بعد از آیفون ایکس، برد تمامی گوشی‌های اپل دو طبقه شده‌اند و به همین علاوه بر ابزارهای پیشرفته تعمیر اپل، نیاز به کار دست قوی و مهارت بالا است تا بتوان در تعمیرات بیسباند به نتیجه مطلوب رسید.

در برخی موارد به دلیل ضربه خوردگی ممکن است به طبقات و پین های متصل بین دو برد آسیب برسد که یا باید آن‌ها را ترمیم کرد یا طبقات برد را تعویض کرد.

اگر مشکل از پین‌های بین طبقات نباشد باید آیسی تغذیه بیس باند، CPU Baseband، آیسی‌های بلوک آنتن مانند تغذیه آنتن و RF، کریستال و غیره خواهد بود که باید به ترتیب همه موارد را با روش‌های تخصصی تعمیرات آیفون بررسی کنیم.

در مرحله ابتدایی تعمیر بیس باند آیفون، ابتدا برد را به لحاظ بصری بررسی می‌کنیم تا آبخوردگی و سوختگی قطعات را مشاهده کنیم. اگر مورد خاصی مشاهده نشد، وارد مرحله اهم گیری قطعات خواهیم شد که باید با استفاده از نقشه‌ برد این کار اهم گیری دقیق را انجام دهیم. کار اهم گیری مدار آنتن گوشی آیفون باید خیلی دقیق انجام شود و تمام مقادیر اهم گیری شده را با اعداد نقشه مطابقت دهیم و در صورت پیدا کردن نوسان در این اهم گیری، مشخص خواهد شد که کدام یک از قطعات ایراد پیدا کرده است.

در بسیاری موارد آیسی تغذیه بیس باند، و آیسی‌هایی که در بلوک آنتن آیفون مانند Rf، PF، آیسی تغذیه آنتن، کریستال خراب شده باشد که در عملکرد خود بیسباند تاثیر بگذارد.

بعد از پیدا کردن قطعه خراب در مشکل بیس باند آیفون، نوبت به کار تعمیرکار آیفون خواهد رسید که چقدر در آن مهارت دارد. اگر شخصی در تعمیر گوشی آیفون و تعمیر بیس باند مهارت و تجربه کافی را نداشته باشد، قطعا به نتیجه مطلوبی نخواهد رسید.

زمانی که تمام موارد بالا را بررسی کردیم و مشکل بیس باند آیفون شما برطرف نشد احتمال قوی خود آیسی Baseband خراب شده است که اگر آیسی بیسباند به صورت کامل خراب یا سوخته باشد دیگر مشکل آنتن‌دهی آیفون درست نخواهد شد.

دلایل خرابی بیس باند آیفون

زمان تعمیر بیس باند و آنتن گوشی آیفون

زمان تعمیر بیسباند آیفون در کمتر از یک روز کاری قابل انجام است. به‌علاوه اگر گوشی شما برای تعمیر جایی تا بحال نرفته باشد، احتمال اینکه صد در صد مشکل Baseband آیفون شما برطرف شود بسیار بالا خواهد بود. با دست زدن تعمیرکاران مبتدی و ناشی ممکن است گوشی شما دیگر هیچ وقت درست نشود و باعث سوختن بیس باند به صورت کامل شود.

هزینه تعمیر بیسباند آیفون در نمایندگی آیفون

بهتر است این را بدانید که شرکت اپل در ایران نمایندگی رسمی ندارد، اما موبایل فیکس کمپانی، با بسیاری از شرکت‌های وارد کننده آیفون که به صورت نمایندگی آیفون در ایران کار می‌کنند همکاری می‌کند و در بخش خدمات پس از فروش آیفون با آنها همکاری می‌کند. هزینه تعمیر بیس باند آیفون با توجه به مشکلی که در بخش سخت‌افزار برد گوشی شما پیش آمده محاسبه خواهد شد. در صورتی که با همکاران ما تماس حاصل نمایید، هزینه تعمیر بیس باند آیفون شما را به صورت تقریبی با توجه به مدل گوشی اپل، خدمت شما عزیزان اعلام می‌کنند.

تا كنون نظري ثبت نشده است
برای ارسال نظر باید ابتدا وارد پنل کاربری خود شوید
جهت عضویت اینجا کلیک نماید و یا برای ورود اینجا کلیک نمایید